Annons
Annons

BLOGGAR

Höstauktionerna är här

Efter en lång paus från bloggandet så är jag äntligen tillbaka, med ett rejält sug att få dela med mig av mina tankar och funderingar kring gamla ur. Turligt nog återvänder jag till bloggandet lagom till två av höstens kanske bästa klockauktioner.

Det är något speciellt med hösten. Den orangea färgen på höstens löv påminner mig om orange/brun patinerad lysmassan och jag får ett enormt sug att utöka min klocksamling. Som tur är brukar det vara riktigt bra klockauktioner under hösten och jag tänkte tipsa om två från Kaplans och Bukowskis.

Annons

Bukowskis Important Timepieces är först ut 25/10 och Kaplans Klockkvalité några veckor senare 11/11. Båda dessa auktioner har många bra objekt men det är framförallt ett objekt som jag personligen fastnat lite extra för. En Rolex Turn-O-Graph referens 6202 från 1954 med vit urtavla. Inte nog med att Turn-O-Graph är en av de, enligt mig, vackraste klockorna som Rolex producerat så ska detta exemplar, enligt Bukowskis, vara inlämnad av första ägaren. Vridringen går inte att vrida och länken är inte tidsenlig, men detta är absolut inget som har någon stor betydelse och går lätt att ordna.

 

Rolex Turn-O-Graph, referens 6202, från 1954. Se mer här.

 

Förutom den fantastiska Rolexen så auktionerar Bukowskis även ut en Omega Speedmaster CK2915 från 1958, alltså före månlandningen, med det legendariska kaliber 321. Detta exemplar ser ut att vara i P-E-R-F-E-K-T skick med jämn och fin patina samt originallänk, som i sig är värd en hel del. Att utropspriset är 900,000:- är ingen överraskning.

 

”Den första klockan, som är tillverkad 6 juni 1958 lämnades in till Bukowskis efter att ägarens son, ovetandes om dess värde, hittat klockan på vinden i en ask.

– Det är historier som dessa som gör mitt arbete som specialist så oerhört givande. Känslan när ett objekts proveniens och höga kvalitet möts på det här sättet är oslagbar. Det skall bli mycket spännande att följa budgivningen på denna raritet, säger Nina Westerlund, Ansvarig specialist klockor.”

Lär mer om detta mycket speciella objekt här.

 

Omega Speedmaster, referns CK2915, från 1958. Se mer här.

 

Hos Kaplans har jag fastnat för en Rolex Explorer, referens 1016, från 1965. Indexmarkeringarna och visarna har fått en varm och fin patina och urtavla har börjat blivit tropisk(solblekt/brun). Länken ser ut att vara original och trots att den är ganska sliten så går det att få den i dugligt skick med lite kärlek.

 

Rolex Explorer, referens 1016, från 1965. Se mer här.

 

Om ni inte har möjlighet att vara med på någon av dessa två auktioner på plats så går det utmärkt att buda på alla objekt via onlineauktionerna. Bukowskis utbud kan ni se här och Kaplans utbud kan ni se här.

Andra gillar också:

Kommentera

Annons


Annons

SENASTE FRÅN ANTIK & AUKTION

Laddar